Enarmede tyveknægte fra denne æra er blevet til dekorative samleobjekter, men er trods alt først og fremmest spilleautomater. Uden nogle til at spille på dem, til at glædes over dem, til at snakke om dem og ikke mindst vedligeholde dem – er de blot farverige kasser fra en svunden tid.
Normalt er det dårlig stil at udskifte dele med ikke tidssvarende, ikke originale erstatninger. Men når forbedringen er markant, nødvendig og det samtidigt ikke skader maskinens værdi (måske endda forøger den en smule) – bør man overveje om det at tilsidesætte en smule originalitet, ikke er det bedste for projektet som helhed. Dette var netop tilfældet her.
Maskinen er, som næsten alle andre maskiner fra den tidsperiode, ren mekanisk (og det er denne del som er interessant). Mange af disse maskiner har dog haft/fået indbygget lys i form af lysstofrør, hvilket var datidens foretrukne teknologi.
Det betyder ligeledes at der skal tilsluttes 220V (230V) til maskinen. Noget som med tiden slidtage, fugt, møre og knækkede ledninger, dårlige lappeløsninger og rust, sikkert ikke er det smarteste man kan slutte til stikkontakten derhjemme – særligt ikke i en maskine hvis ydre er en ikke-jordet stålkasse. Det skal i alt fald nok får papilotterne til at rejse sig på hovedet af bedstemor, når hun smider sin første 25 øre i og trækker i armen.
Faktum er at maskinen i dens tidligere stand, ikke var sikker. Der var åbne ledninger flere steder, hvilket faktisk kun delvist skyldes tidens tand, men faktisk også nogle grundlæggende problemer med designet, som gør at ledningerne nemt kommer i klemme forskellige steder når maskinen serviceres.
LED lys
Som følgende ovenstående forklaring har vi valgt at erstatte alt det elektriske i maskinen. Ud over det sikkerhedsmæssige, giver dette også en række andre fordele som måske ikke er umiddelbare:
- Lysstofrør indeholder kviksølv og holder ikke længe. LED’er holder meget lang tid.
- Det eksisterende elektronik (Transformator, HF spoler, glimttændere, ledninger, mv.) vejer omkring 4 kg. LED løsningen vejer nogle hundrede gram.
- Maskinen går fra at bruge 12 watt til 2 watt.
- 12V rundt i kabinettet i stedet for 220V.
- Teknisk bedre lys-kvalitet (mindre koldt).
- Tænder med det samme (ingen blinken).
- Væsentligt færre ledninger og en overskuelig fremtoning (ikke så meget ledning roderi i maskinen).
Implementering
Der er installeret en lille smart 12V DC 1A strømforsyning, som nemt kan drive det elektriske lys i maskinen.
For at forbinde det hele er brugt Phono stik (RCA stik) så det let kan afmonteres hvis fronten eller andre moduler, skal afmonteres.
I logo baldakinen er indsat LED strips som belyser logo og tromler, samt pay-out tabel over Jackpotfrontpladen.
Til jackpot-glaspladen på fronten er der blevet monteret en aluminiumsprofil hvorpå der er påklæbet LEDstrip. Dette er monteret indvendigt med velcro-bånd, så det ikke skader maskiner (ved at borer ny huller). Således kan den altid føres tilbage til dens originale belysning, uden varige men (selvom der ikke er nogen grund til dette).
Til sidst, et par billeder af maskinen, med og uden det nye lys (billederne lever desværre ikke op til virkeligheden, hvor den fremstår rigtig flot).